Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta

Vaelluksen hiihtolatu kulkee läpi suomalaisen maalaismaiseman, Valtimon Puukarista Nurmeksen Salmenkylään. Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja ulkoilun riemusta. Lähes sadan kilometrin pituinen hiihtolatu Puukarista Männikkölän Pirtille kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 30 km päivässä.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan 🙂
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.

Ekologisesti perille
Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi bussilla (esim. Joensuu – Oulu), pysäkki on aivan majatalon edustalla.

Lähdöt 2019: 
21.3.2019, täynnä!!!
22.3.2019, täynnä!!!
23.3.2019, täynnä!!!

Lähdöt 2020:

19.3.2020
20.3.2020
21.3.2020

Hinta: 135€/vrk
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa 2hh täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja reitti-info. Lisähinnasta ja tilauksesta 1 hh 20€/vrk. Hierontaa, savusauna, käsinleivottuja karjalanpiirakoita kotiin viemisiksi.

Myynti ja varaukset: Äksyt Ämmät Oy | Puh. +358 400 877 085 | aksyt@aksytammat.fi


Hiihtovaelluksen ohjelma

1. päivä/Tulopäivä
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

2. päivä
Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 21 km. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

3. päivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 25 km. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

4. päivä
Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti!Hiihtomatka on n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölään (8-12 km) Pirtille, jossa yöpyminen tapahtuu.

5. päivä/Lähtöpäivä
Aamulla aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.


Majatalosta majataloon retkien isäntäväet

Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle. Tutustu majataloon: www.puukarinpysakki.fi

Toinen majatalo on Laitalan Lomat Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Tutustu majataloon: www.laitalanlomat.com

Kolmas majatalo on Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille. Äksyt Ämmät eli Minna Murtonen (ei tosin oikeasti äksy ollenkaan). ”Sydäntäni lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Teen paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, ja nautin itsekin luonnossa liikkumisesta.” Tutustu majataloon: www.aksytammat.fi

Neljäs majatalo on Männikkölän Pirtti. Männikkölän emäntä leipoo maan mainioimmat karjalanpiirakat, jotka ovat saaneet suosion ”ruuhkasuomessa” asti. Männikkölän piirakoita voi siis ostaa myös Helsingistä. Emäntä on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Männikkölän Pirtillä on oma piirakkaleipomo Nurmeksen Porokylässä.  Tutustu majataloon: www.mannikkolanpirtti.com

Lisäksi hiihtovaellustuotteessa ovat mukana paikallinen kuljetusyrittäjä, hieroja, varustevuokraamo eli toteutamme todellista pienyrittäjien yritysyhteistyötä.

hiihtokarttakarkea.jpg