Majatalosta majataloon hiihtovaellus

Hieno matka suomalaiseen maalaiselämään.
Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja ulkoilun riemusta. Lähes sadan kilometrin pituinen hiihtolatu Puukarista Männikkölän Pirtille kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä.

Majataloissa odottavat mukava isäntäväki, kuuma sauna, makoisa ruoka sekä pehmeä peti.

Latu on käytössä helmi-maaliskuussa ja ne ovat moottorikelkalla hoidettuja perinteisen hiihtotyylin luontolatuja. Päivämatkat ovat 15-30 km leppoisasti hiihdellen. Mukana ei ole opasta, vaan jokainen hiihtelee omaa vauhtiaan.

Voi tehdä myös hiihtovaelluksestasi kokonaisen hiihtoloman, viettäen ”huilipäiviä” matkan varrella ja yöpyen kaksi yötä samassa paikassa. Päivällä voit hiihdellä ko. majatalon ympäristössä, tutustua poroihin tai vaikkapa vaihteeksi lumikenkäillä, savusaunoa ja pulahtaa avantoon. Pyydä tarjous!

1. päivä
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

2.päivä
Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 21 km. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

3. päivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 25 km. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

4.päivä
Aamupala ja kotiin lähtö.

Lisävuorokausi (jäätilanteen salliessa):

Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti! Hiihtomatka n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen, ja takaisin Männikkölään (8-12 km), jossa yöpyminen.

Hiihtovaelluksen hinnat, päivämäärät ja muut tarkemmat tiedot alla olevasta linkistä!!!!

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy Nurmes-Valtimo

Kauppatori 3, 75500 NURMES
Puh./Tel. +358 (0)50 336 0707

nurmes@visitkarelia.fi