Musiikkinautintoja luonnon keskellä
Kuhmon Kamarimusiikissa voit nauttia konserteista aamusta yömyöhään, sillä konsertteja on päivittäin 4-5.

Konserttien lomassa nautit hyvästä kainuulaisesta ruoasta sekä muusta kulttuuri- ja luontotarjonnasta. Kamarimusiikin ohella Kuhmo on kuuluisa Kalevalasta ja lukuisista luontokohteista.

Käyntikohteinasi voivat olla mm. Kalevala-keskus Juminkeko, Luontokeskus Petola ja kesän erilaiset taidenäyttelyt. Kuhmossa majoitut Hotelli Kalevalassa. Hotelli Kalevala on tunnelmallinen perhehotelli, joka sijaitsee rauhallisella paikalla järven rannalla. Hotellin kautta voi varata aktiviteetteja, hyvinvointihoitoja ja retkiä.

Kuhmon Kamarimusiikki soi 14.–28.7.2018

Kulttuuria kiireettömästi
Valamon luostari on avoinna ympäri vuoden. Vieraat ovat tervetulleita yöpymään joko hotellissa tai luostarin historiaa henkivissä vaatimattomimmissa vierasmajoissa, jotka aikanaan palvelivat munkkien keljoina. Luostarin 260-paikkainen kahvila-ravintola Trapesa on yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Ravintola tarjoaa päivittäin maittavia lounaita ja päivällisiä noutopöydästä. Tilauksesta voi nautiskella vaikkapa slaavilaisen, bysanttilaisen tai Zakuska-pöydän runsailla antimilla. Keskikesällä ja tilauksesta Trapesaan katetaan iltaisin valamolainen teepöytä, perinteitä kunnioittaen kehitetty nykyversio venäläisestä teepöydästä. Kesäisin aukeaa myös Valamon viihtyisä viinitupa, jossa voi maistella luostarin omia viinejä ja liköörejä. Valamon luostarin kulttuurikeskus tarjoaa vuosittain vaihtuvia tasokkaita näyttelyitä. Alakerran pysyvä Valamon historiallinen näyttely esittelee läpileikkauksen luostarielämän arkisesta työnteosta sekä kirkollisesta elämästä 1700-luvulta nykypäivään. Opastetulla kierroksella nautit luostarin ympäristöstä kuunnellen samalla oppaan tarinoita luostarin historiasta ja nykypäivästä. Yleisen luostarikierroksen lisäksi tarjolla on myös teemaopastuksia, kuten viinikierros, hautausmaakierros sekä puutarha- ja näyttelyopastukset.

Majatalojen tunnelmaa Nurmeksessa tai Valtimolla
Karjalaisissa vaaramaisemissa voi majoittua ja valita jopa neljästä eri karjalaista ruokaperinnettä esittelevästä majatalosta. Pienissä kohteissa tapaa isäntäväkeä ja saa tuntumaa heidän elämäntapaansa. Majatalojen täysihoitohintaan kuuluu kanootin ja/tai polkupyörän käyttö. Tilauksesta voit valita mukaasi myös oppaan vaikkapa villiyrttivaellukselle.
Majatalosta majataloon -retket
Kevät-kesä-syksy
Majatalosta majataloon pyöräillen ja meloen
Majatalosta majataloon -ruokamatka
Talvi
Majatalosta majataloon -hiihtovaellus

3 päivän omatoiminen paketti

Hinta: 380 €/hlö

Kysy lisää!