´Piirakan kehitys alkoi keskiajalla uunin syntyhistorian myötä

´Ensimmäinen maininta piirakasta asiakirjasta vuodelta 1686

´Piirakka-sana venäjänkielen sanasta pirog. Alun perin leivonnainen on omaksuttu pohjoisslaaveilta.

´1900-luvun alussa piirakoita alettiin valmistaa tehdasmaisesti

´Karjalaiset emännät kutsuivat piirakoitaan piiruiksi, piirasiksi, piirakaisiksi ja piirakoiksi sekä sipanniekaksi paikkakunnasta riippuen

´Ortodoksinen paastoperinne vaikutti piirakoiden leviämiseen

´Juhla- ja pitopöytien herkku, matkaeväs, vieminen, rotinalahja

Pysyykö pulikka kädessä? Luonnistuuko rypytykset? Karjalanpiirakkapajassa loihditaan perinteisiä karjalanpiirakoita  pirtinpöydällä karjalaisemännän avustuksella. Piirakkapaja
soveltuu kaikenikäisille leipureille. Karjalanpiirakkapaja voidaan räätälöidä  ohjelmaksi asiakkaalle sopivana ajankohtana.

Osallistujat saavat työstään diplomin sekä piirakkareseptin.

Kesto: 3h

Hinta: 2-4 henkiöä 75 euroa/ hlö

5-10 henkilöä 55 euroa/hlö

Hinta sisältää työpajan sekä lounaan!